Start in 157 dagen
Bekijk de openingstijden

Weetjes over Het Amsterdamse Winterparadijs

Een waar Winterparadijs in Amsterdam… is dat echt mogelijk? Is de sneeuw écht echt? Waar komen al die kerstbomen vandaan en hoeveel zijn het er wel niet? Het Amsterdamse Winterparadijs heeft alle feitjes voor je op een rijtje gezet, zodat jij al je vragen krijgt beantwoord over Het Amsterdamse Winterparadijs!

Echte sneeuw en echt ijs?

Ja, de sneeuw is 100% echt. Met uitzondering van de magische sneeuw in de Snowplay Area waar je helemaal los kunt gaan in de sneeuw, zonder het koud te krijgen!

Schaats je de pan uit op onze ijsbaan van écht ijs. Hij is wel 2400m2 groot!

Kerstbomen

Wist je dat op het terrein over hon-der-den kerstbomen staan?! De fotosynthese (het proces waarmee een plant voedsel en zuurstof maakt) is in deze periode van het jaar op zijn hoogst in Amsterdam!

Mmm… eten!

Och, houd jij als Nederlander ook zo van kaas? En zeg nou zelf, bij winter hoort toch kaasfondue? Voor de echte culinaire liefhebber en de echte kaaskop hebben wij natuurlijk ook kaasfondue op Het Amsterdamse Winterparadijs. Er gaat ongeveer 160.000 kg (!) kaasfondue doorheen tijdens de 16 dagen Winterparadijs! Oh en pas op, wie een stokbroodje in de pan laat vallen moet afwassen. ;)

En geen zorgen, je hoeft je niet vooraan te melden bij de oliebollenkraam. Wij hebben er namelijk voor gezorgd dat er meer dan 10.000 verse oliebollen klaarliggen om opgepeuzeld te worden!

Lekker meeblèren

All I want for Christmas is youuu!! Deze guilty pleasure van Mariah Carey zal je vaak genoeg mee kunnen zingen als je meerdere dagen naar Het Amsterdamse Winterparadijs komt. Deze ultieme winterhit wordt namelijk maar liefst 200 keer gedraaid!

Houd jij van karaoke zingen? Ga dan op zoek naar de karaoke-bus. Tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs worden hier ongeveer 5.000 liedjes gedraaid.

Groot, groter, grootst

Wist je dat het hele Winterparadijs terrein 50.000 m2 is? Daar zou je 20 miljoen oliebollen in kwijt kunnen. Wow… En de ijsbaan is maar liefst 2.400 m2. Daar kunnen héél veel blije mensen op schaatsen. En als je van snelheid houdt, kun je natuurlijk de Tube Slide niet overslaan. Dit jaar zijn er niet één, niet twee, maar drie Tube Slides aanwezig.

Om de grote oppervlakte te bezetten met personeel komen er vanuit de hele Benelux mensen werken. In totaal werken er 3200 mensen op en mee aan de ultieme winterbeleving.

Draaien tot je duizelig wordt

De zweefmolen op Het Amsterdamse Winterparadijs draait per dag ongeveer 60 keer. Vind je dat al veel? De draaimolen draait 90 keer en het grote reuzenrad zelfs 100 keer! Blijf jij zitten tot je duizelig bent?