Start in 10 dagen
Bekijk de openingstijden

Vragen over algemene zaken

Van 19 december 2021 t/m 3 januari 2022 wordt de RAI Amsterdam wederom omgetoverd tot dé plek voor jouw Ultieme Winterbeleving. Zowel overdag als 's avonds is er genoeg te beleven. Schaats onder een deken van lichtjes op de binnen- en buitenschaatsbaan, ontdek het ultieme uitzicht over Amsterdam vanuit het mega reuzenrad of de hoge zweefmolen en glij van de tube slide op échte sneeuw! Vier de avond in de (silent) après-ski hut of op het winterfeest met o.a. Xander de Buisonjé en nog veel meer artiesten. Het Amsterdamse Winterparadijs brengt de winter terug naar de stad!

Zoals je van ons gewend bent pakken we ook dit jaar uit. Beleef jouw ultieme winterervaring als nooit tevoren met een ruimere en grotere opzet dan ooit tevoren. Dit jaar hebben we maar liefst 3400m² aan ijspret, een nóg groter en ruimer Sneeuwparadijs en natuurlijk fantastische shows in het Film & Theater paradijs. Maar ook voegen we ieder jaar een nieuwe activiteit toe. Durf jij van de gloednieuwe Boomerang-baan of sta jij liever in ons nieuwe Après-ski dorp op de bar?

Avondprogramma
Blijf gezellig eten want de meest populaire horecazaken van de stad openen hier hun pop-up restaurants en brengen daarmee het lekkerste eten en drinken van Amsterdam onder één dak! Strijk neer aan één van de houten tafels en zorg dat je het avondprogramma niet mist, want Xander de Buisonjé en vele andere top artiesten zullen het winterfeest verzorgen!

Het Amsterdams Winterparadijs heeft nog veel meer te bieden. Bekijk hier alvast wat er te beleven is of kom gewoon gezellig langs en ervaar het zelf!

zondag 19 december 2021:                 12.00 tot 01.00 uur || Openingsdag
maandag 20 december 2021:             09.30 tot 01.00 uur
dinsdag 21 december 2021:                09.30 tot 01.00 uur
woensdag 22 december 2021            09.30 tot 01.00 uur
donderdag 23 december 2021          09.30 tot 02.00 uur
vrijdag 24 december 2021                  09.30 tot 02.00 uur || Kerstavond
zaterdag 25 december 2021              09.30 tot 02.00 uur || Eerste kerstdag
zondag 26 december 2021                 09.30 tot 02.00 uur ||Tweede kerstdag
maandag 27 december 2021            09.30 tot 01.00 uur
dinsdag 28 december 2021                09.30 tot 01.00 uur
woensdag 29 december 2021           09.30 tot 01.00 uur
donderdag 30 december 2021         09.30 tot 02.00 uur
vrijdag 31 december 2021                  09.30 tot 04.00 uur || Oudjaarsdag
zaterdag 1 januari 2022                       09.30 tot 02.00 uur || Nieuwjaarsdag
zondag 2 januari 2022                         09.30 tot 02.00 uur
maandag 3 januari 2022                     09.30 tot 22.00 uur

Let op: De activiteiten en het buitenterrein sluiten om 22.00 uur. Schaatsen kan tot 23.00 uur en het Muziekparadijs gaat tot het einde door.

Het Amsterdamse Winterparadijs is voor iedereen en dus alle leeftijden.

Kinderen tot 1 jaar hebben gratis entree.

Na 21.00 uur is toegang 18+ en is de dresscode: geen joggingbroek.

Het Amsterdamse Winterparadijs is een PIN ONLY evenement.

Wil je graag werken op Het Amsterdamse Winterparadijs? Stuur een mail met jouw motivatie en C.V. naar [email protected].

De volledige huisregels van Het Amsterdamse Winterparadijs vind je hier!

Wij hebben ons te houden aan de tegen die tijd geldende regels. Op dit moment weten wij nog niet wat die zullen zijn. Check de website van de overheid voor de geldende regels op dat moment.  Zoals het er nu naar uitziet zullen we inderdaad een QR-code moeten vragen. Of dat via het 3G of het 2G beleid is weten we op dit moment nog niet. 


Als het evenement door corona-maatregelen geen doorgang kan vinden zullen wij binnen 4 weken het geld op jouw rekening terugstorten.

Vragen over Tickets

Tickets voor Het Amsterdamse Winterparadijs zijn hier te bestellen.

Voor vragen over het bestellen van tickets of als er iets mis is gegaan bij je bestelling, kun je contact opnemen met de customer service van Paylogic via deze link.

Het Amsterdamse Winterparadijs biedt verschillende soorten tickets:

Regular ticket: €23,50 inclusief service fee
Avond ticket: €14,50 inclusief service fee
Passe-partout regular: €58,75 inclusief service fee
Passe-partout avond: €36,25 inclusief service fee

Kinderen tot 1 jaar kunnen gratis mee naar binnen. 

Vanaf 21:00 uur: 18+ en dresscode: geen joggingbroek.

Regular Ticket
Hiermee kun je onbeperkt alle activiteiten  ondernemen 

Avond Ticket
Hiermee kun je je vanaf 19.00 uur naar binnen. Dit ticket is er speciaal voor  vrienden die alleen een feestje komen vieren en een paar activiteiten willen doen. De actviteiten zijn geopend tot 22.00 uur en de schaatsbaan tot 23.00 uur.

Passe-Partout
Met een Passe-Partout heb je een ticket voor de hele periode. Er zijn 2 soorten passe partouts:
1. de reguliere Passe-Partout, dat is eigenlijk een een regular ticket maar dan voor de hele periode.
2. de avond Passe-Partout, dat is eigenlijk een avond ticket, maar dan voor de hele periode.

Let op: het buitenterrein en het sneeuwparadijs sluiten om 22.00 uur.

Voor vragen over het bestellen van tickets of als er iets mis is gegaan bij je bestelling, kun je contact opnemen met de customer service van Paylogic via deze link.

Als je je ticket(s) niet meer kan vinden of als je de bevestigingsmail met je ticket(s) kwijt bent, kan je via deze link vragen om je bevestigingsmail opnieuw te versturen.

Ja, je koopt een ticket voor een gekozen dag. Let dus goed op voor welke dag je een ticket aanschaft. Je kunt de ticket enkel op deze dag gebruiken.

Het Passe-Partout ticket kan alle dagen gebruikt worden.

Indien je het evenement niet meer kunt bezoeken op de datum waarvoor je tickets hebt gekocht, dan adviseren we je om tickets voor de juiste datum aan te schaffen. Zodra je de tickets hebt gekocht voor de datum waarop je wel kunt komen, kan Paylogic een restitutie verwerken voor de oude bestelling. Voor het verwerken van de restitutie van de oude order, zal er 3,95 EUR aan restitutie kosten in mindering gebracht worden op jouw orderbedrag.

Hiervoor kun je contact opnemen met de customer service van Paylogic . Via de onderstaande stappen kun je een restitutie bij hun aanvragen voor de oude bestelling:
1. Klik op 'Contactformulier' (of rechts onderaan de pagina van Paylogic);
2. Kies "restitutieverzoek" bij 'Aanvraagtype';
3. Vul het formulier in en vul het ordernummer in waarvoor je een restitutie wilt ontvangen;
4. Benoem bij de reden het ordernummer van de nieuwe bestelling.

Indien je al een nieuwe bestelling had geplaatst, kan Paylogic  een restitutie uitvoeren voor jouw oude order. 

Let op: als de dag waarnaar jij wilt ruilen uitverkocht is, is het niet mogelijk. In dat geval is geld retour geen optie en kun je het beste alsnog komen op de dag dat je een kaartje had gekocht of een andere dag kiezen. Verder kunnen tickets voor biertafels, curlingbanen en Hüttefest kunnen niet geruild worden. Deze zijn voor jou gereserveerd en zijn niet meer te retourneren.

Bij aanschaf van de ticket bieden we de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als je deze hebt afgesloten, en jouw reden voor annulering valt onder de voorwaarden, kun je contact opnemen met Booking Protect. Indien je deze niet hebt afgesloten is het helaas in geen geval mogelijk om het geld terug te krijgen. Hieronder vind je meer informatie over de boekingsverzakering

Een boekingsverzekering wordt aangeboden door Booking Protect. 

Refund Protection geeft de mogelijkheid tot een restitutie, indien de consument niet in staat is om aan het evenement deel te nemen door verschillende omstandigheden welke beschreven staan in de Algemene Voorwaarden. Booking Protect heeft geen informatie over de bestelling die bij Paylogic is geplaatst.

Booking Protect kan je alleen helpen als je een verzekering hebt aangekocht bij de tickets. Het is niet mogelijk om een boeking verzekering af te sluiten nadat een bestelling is geplaatst. Een verzekering kan alleen tijdens het bestellen, voor sommige evenementen, worden aangekocht.

Vragen over de Refund Protection kunnen gericht worden aan Booking Protect.

Dien alsjeblieft je restitutie aanvraagformulier zo spoedig mogelijk in op het moment dat je je er bewust van bent dat je niet aan het evenement deel kan nemen door omstandigheden beschreven in de Algemene Voorwaarden van Booking Protect.

Het mag wel, maar hoeft niet. Je kunt jouw ticket ook op jouw telefoon laten zien. Zorg dat de barcode goed leesbaar is, zodat wij hem makkelijk kunnen scannen. Als je een gebarsten beeldscherm hebt kunnen wij de ticket niet scannen en kun je het ticket het beste printen.

Op locatie kunnen ook tickets worden aangeschaft.

We adviseren echter om vooraf een kaartje aan te schaffen, dit om wachttijden te voorkomen en je bent online wat goedkoper uit.

Regular Ticket
Hiermee kun je onbeperkt alle activiteiten ondernemen

Avond Ticket
Hiermee kun je je vanaf 19.00 uur naar binnen. Dit ticket is er speciaal voor vrienden die alleen een feestje komen vieren en een paar activiteiten willen doen. De actviteiten zijn geopend tot 22.00 uur en de schaatsbaan tot 23.00 uur.

Passe-Partout
Met een Passe-Partout heb je een ticket voor de hele periode. Er zijn 2 soorten Passe-Partouts:
1. de reguliere Passe-Partout, dat is eigenlijk een een regular ticket maar dan voor de hele periode.
2. de avond Passe-Partout, dat is eigenlijk een avond ticket, maar dan voor de hele periode.

Ticketprijzen:
Regular Ticket: €23,50 incl. service fee.
Avond Ticket: €14,50 incl. service fee.
Regular Passe-Partout: €58,75 incl. service fee.
Avond Passe-Partout: €36,25 incl. service fee.

Kinderen tot 1 jaar kunnen gratis mee naar binnen.

Vanaf 21:00 uur: 18+ en dresscode: geen joggingbroek.

Let op: het buitenterrein en het sneeuwparadijs sluiten om 22.00 uur.

We adviseren je om GEEN tickets te kopen via niet officiële verkoopkanalen. Er zijn fraudeurs actief!

We willen je er graag op wijzen dat het kopen van tickets via niet-officiële kanalen risico’s met zich meebrengt. We raden je dan ook ten zeerste af om een ticket te kopen via een dergelijk kanaal. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat het ticket legitiem is en je toegang tot het evenement verleent en willen je deze teleurstelling op wat een prachtige dag moet gaan worden, graag besparen.

Koop je ticket alleen via onze site bij PAYLOGIC. Laat zwarthandelaren als Viagogo, Onlineticketshop en andere partijen die je vindt via Google links liggen want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een ticket en je weet niet zeker of je een geldig ticket koopt waarmee je toegang tot het festival hebt. Ook op Marktplaats worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs op andere manieren actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl

Partner-kanalen zijn: ANWBTiqets en Ticketswap. Met deze partijen werken wij samen en zij ontvangen geldige tickets van ons.

Wat leuk dat je meerdere dagen komt! De eerste keer dat je komt scannen we jouw ticket en ontvang je van ons een stoffen bandje. Dit bandje doen we bij jou om en kun je gedurende de duur van het evenement omhouden zodat je dit bij een volgend bezoek weer kunt tonen. Het is niet mogelijk om het bandje af te doen en later weer om te doen.

Vragen over Activiteiten

Het Amsterdamse Winterparadijs; schaatsen, sleeën, langlaufen, een geweldige après-skibar en nog veel meer! En dat alles onder één dak. Weer of geen weer, bij ons is er altijd échte sneeuw en ijs!

Er is een heleboel te beleven op Het Amsterdamse Winterparadijs! Check het gehele overzicht hier.

Let ook goed op welke activiteiten er precies zijn op de dag dat jij graag wilt komen. 

De activiteiten zijn inbegrepen bij de regular ticket en je hoeft hier dus niet meer apart voor te betalen. Je kunt alle activiteiten onbeperkt doen.

Er zijn enkele kermis activiteiten die niet inbegrepen zijn. Dit zijn de activiteiten waar je een prijs voor kunt winnen. Denk aan: kamelenrace, ballen gooien en dergelijke activiteiten. Deze activiteiten kun je los betalen.

Dat mag zeker, met uitzondering van noren en andere schaatsen met scherpe punten. Heb je geen eigen schaatsen, dan zijn er schaatsen gratis beschikbaar bij de schaatsbaan. 

Let op: het is verplicht om ook handschoenen te dragen op de schaatsbaan! Neem deze dus ook mee.

Het programma voor het Film & Theaterparadijs komt op Facebook, Instagram &  hier op de site.  

Je kunt op locatie gewoon naar de bioscoop en het theater zonder extra betaling, er kan van tevoren niet gereserveerd worden zorg dus dat je op tijd bent!

Voor Het Amsterdamse Wintertheater geldt wel een additionele toegangsprijs. Check deze pagina voor meer informatie hierover. 

Route naar HEt Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs vindt plaats in en rond de Amsterdam RAI. Voor de exacte locatie en hoe daar te komen kun je Google Maps raadplegen. De entree bevindt zich op het Europaplein.

Het Amsterdamse Winterparadijs vindt plaats in en rond de Amsterdam RAI. Voor de exacte locatie en hoe daar te komen kun je Google Maps raadplegen. De entree bevindt zich op het Europaplein.

Per trein

De RAI heeft een ‘eigen’ station, Amsterdam RAI. Dit station ligt op een steenworp afstand van het RAI-complex en is vanuit het hele land uitstekend bereikbaar per trein. Volg de borden RAI Amsterdam als je het station uitkomt. Voor meer informatie raadpleeg de NS Reisplanner op www.ns.nl.

Het GVB

Metro 50, 51 en 52 stoppen allemaal bij Het Amsterdamse Winterparadijs! De halte “Europaplein” (lijn 52) bevindt zich pal voor de ingang. Verder kun je ook uitstappen bij station RAI (lijn 50 en 51). Raadpleeg 9292.nl voor de beste verbinding vanaf jouw locatie. Raadpleeg 9292.nl voor de status en het beste reisadvies.  

De makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van reizen is natuurlijk de fiets. Bovendien heb je geen extra reiskosten en kun je alvast de beentjes lekker opwarmen voor het evenement. De fietsroute wordt duidelijk aangegeven. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders.

Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/Amsterdam) is op de ringweg de RAI aangegeven op de ANWB-borden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven.

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage van de RAI. Hiervoor geldt het gebruikelijke RAI tarief van €4,50 per uur. 
Samen met de RAI hebben we speciaal voor onze bezoekers een dagkaart met korting zodat je niet €27,- maar slechts €15,50 betaald voor een dag parkeren (maximaal 24 uur). Ga je langer dan 3 uur dan is deze kaart dus voordeliger. Deze dagticket kunt u van tevoren aanschaffen op de website  van de RAI. Let op: deze kaart is niet beschikbaar op locatie en enkel via de website van de RAI te bestellen. 

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage van de RAI. Hiervoor geldt het gebruikelijke RAI tarief van €4,50 per uur. 
Samen met de RAI hebben we speciaal voor onze bezoekers een dagkaart met korting zodat je niet €27,- maar slechts €15,50 betaald voor een dag parkeren (maximaal 24 uur). Ga je langer dan 3 uur dan is deze kaart dus voordeliger. Deze dagticket kunt u van tevoren aanschaffen op de website  van de RAI. Let op: deze kaart is niet beschikbaar op locatie en enkel via de website van de RAI te bestellen. 

Ben je met een grote groep en van plan om met een (tour)bus te komen? Meld dit vooraf via [email protected].zodat we samen kunnen kijken of dit mogelijk is. Parkeren voor touringcars is mogelijk op P5 of P6  en de kosten hiervoor zijn €45,- (beperkt aantal plekken beschikbaar).
Je kunt jouw komst met een touringcar aanvragen via [email protected].

Het terrein

Het evenement is deels binnen en een deels buiten. Op de plattegrond kun je zien welke activiteiten zich binnen of buiten bevinden. 

De temperatuur is ongeveer 18 graden binnen. Wij raden je wel aan om handschoenen mee te nemen, die zijn namelijk verplicht op de schaatsbaan.

Op het festivalterrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn.

Ja, er zijn lockers. Een normale locker kost € 5,-. Je kunt een locker op Het Amsterdamse Winterparadijs huren. 

Een foto zegt meer dan duizend woorden. We vinden het dus ook te gek als je jouw  ervaring deelt op social media. Tag @amsterdamsewinterparadijs om ons te vinden op Facebook en Instagram. Het meenemen van eigen fotoapparatuur is toegestaan, mits je deze voor privédoeleinden gebruikt en het geen professionele fotoapparatuur betreft. Selfiesticks zijn niet toegestaan. Wil je voor commerciële doeleinden foto’s schieten of beelden opnemen, mail dan naar [email protected] voor een persaccreditatie.

Als je in bezit bent van een passe-partout ticket mag je het terrein op en af (je moet wel in de rij staan als je weer naar binnen wilt)! Met een regular ticket of avond ticket is dit niet mogelijk.

Eigen consumpties, flessen, blikjes, alcohol, glaswerk, wapens en brandgevaarlijke materialen zijn verboden op de locatie en mogen niet mee naar binnen worden genomen.

De volledige huisregels van Het Amsterdamse Winterparadijs vind je hier!

Ja! Het Amsterdamse Winterparadijs is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wij hebben echter geen rolstoelen op locatie. Je moet dus je eigen rolstoel meenemen.

Wordt onderdeel van Het Amsterdamse Winterparadijs

Wil je een persaanvraag indienen? Dit kan door een mail naar [email protected]otions.nl te sturen waarin je aangeeft voor welk medium je werkt, het bereik en op welke manier aandacht aan Het Amsterdamse Winterparadijs wordt geschonken (ook voorafgaand aan het festival).

Hiervoor kun je een mail sturen aan [email protected]. Graag ontvangen we een omschrijving van jouw merk en een toelichting wat de doelen en of ideeën zijn voor een eventuele activitatie. 

Hiervoor kun je een mail sturen aan [email protected]. Vermeld hierbij graag wat voor producten je verkoopt, liefst met foto’s voor een impressie of een link naar jouw website.

Hiervoor kun je een mail sturen aan [email protected]. Vermeld hierbij graag wat voor producten je verkoopt, liefst met foto’s voor een impressie of een link naar jouw website.

Wil je graag werken op Het Amsterdamse Winterparadijs? Stuur een mail met jouw motivatie en C.V. naar [email protected].